Bestuursvergadering

Op 26 september kwam het bestuur van de Ring weer bijeen. Daarbij waren ook de leden van de ledenraad aanwezig.

Ledenvergadering te Goes

Op deze vergadering hebben we teruggeblikt op de ledenvergadering in Goes.

Daarbij werd geconcludeerd dat het een zeer geslaagde dag was, niet in het minst door de inventieve wijze waarop de DG Goes een ieder gastvrij ontving en de dag verzorgd had. Daarvoor dank.

Het bezoek van Zr. Sophia Mons aan het Wereldcongres draagt bij aan de internationale verbondenheid. Het wordt jammer gevonden dat, ondanks dat Sophia verbonden is aan meerdere internationale contactorganen, er weinig van naar buiten komt. Ook door het gebruik maken van andere communicatiemiddelen dan die het gemiddelde DG gemeentelid gebruikt. Daardoor is er toch een groot verschil van beleving tussen de (oudere) jeugd en de ouderen.

Aangesloten Gemeenten

Zorgen zijn er om de gemeenten met bestuurlijke problemen en/of niet (kunnen)beschikken over een eigen voorganger.

Voorzitter

Helaas is er, ondanks herhaalde oproepen, nog steeds geen vervanger voor onze voorzitter.

Ringdag 2024

De Ringdag in Ouddorp heeft vorm gekregen. Een aantrekkelijk programma met voor elk wat wils. Zie elders in deze nieuwsbrief

Ledenraad

16 september was er een vergadering van de Ledenraad ADS. Het verslag van deze vergadering vindt u elders in deze nieuwsbrief.

Het is belangrijk hoe we de communicatie tussen gemeenten en ledenraad nog beter gestalte kunnen geven. Een belangrijk punt daarbij is natuurlijk uw inbreng vanuit de gemeente, dus deel uw zorgen en vragen. Mocht U nog punten hebben waarop U vanuit Uw Gemeente aandacht wilt schenken, laat ons dat dan weten via secretaris@ringzuidwest.doopsgezind.nl. We willen graag voor zover dat in onze mogelijkheden ligt bevorderen dat iedere gemeente gehoord wordt.

Eén punt dat ook aandacht verdient, heeft het bestuur bij de Ledenraad naar voren gebracht.

Gemeenten met een eigen vermaning krijgen subsidie.

Gemeenten, die een ruimte huren, worden geconfronteerd met huurverhoging en daardoor lastenverzwaring krijgen geen subsidie.

Daar zou iets aan gedaan moeten worden.

Namens het bestuur,

Kees Koomen, secretaris