De secretaris van de Ring heeft zich verdiept in een aantal gemeentebladen en heeft daar interessante gegevens uit gehaald.

Gouda

Hij ontving de VrijSpraak het mooi vormgegeven magazine van de Federatie Gouda. Op pagina 13 van het juninummer 2022 staat een stukje over de intrede van ds. Kim Magnée in Ermelo. Ds. Magnée is al 23 jaar predikant bij de Federatie in Gouda, en heeft er dus nu een tweede gemeente bij.

Leiden

In de Lokroep stond onder andere een stukje over het plafond, dat onze secretaris tot nadenken stemde.

We hebben inmiddels gehoord dat het dak van de Lokhorstkerk weer gerepareerd is. Eigenlijk betreft het de restauratie van het 162 jaar oude plafond. Maar in de tijd van duurzaam denken werd er in opdracht van de Projectgroep Duurzaam Dak Lokhorstkerk ook meteen gewerkt aan isolatie. De fondsenwerving gaat door om in de toekomst zonnepanelen op het dak aan te brengen. Op 5 september werd de opdracht verstrekt hoewel de financiering nog niet geheel rond was. Uit vele fondsen werd er subsidie verkregen en er was een bijdrage van bezoekers, belangstellenden en uiteraard de eigen leden.

Zo kan het gerestaureerde plafond nog jarenlang mee. Met de overpeinzing en vraag hoe onze kerkgemeenten er na die tijd uit zullen zien en hoe ze zich dan onze huidige gemeenten zullen voorstellen.