Op weg naar Tanzania.

Ds. Christien Duhoux-Rueb en ds. Marijn Vermet, bestuursleden van het Ringbestuur brachten in de voorjaarsvakantie een bezoek aan Tanzania.

Ze deden dit echter niet vanuit onze Ring maar vanuit de Stichting Doopsgezinde Geloofsopbouw en Solidariteit (voorheen Doopsgezinde Zending).

Op verzoek van de Tanzaniaanse zusters verzorgde Christien Duhoux-Rueb samen met Marijn Vermet en met haar dochter Corine Duhoux workshops voor 250! vrouwen. Ze gingen over allerlei theologische onderwerpen met de zusters aan de slag. Voor ds. Marijn Vermet was het ook een mogelijkheid contact te leggen met de mensen van het Mennonite Theological College of Eastern Africa, het seminarie van de KMT, waar hij sinds vorig jaar aan als lid van het bestuur aan verbonden is.

Marijn heeft een reisblog bijgehouden:  https://marijnvermet.reislogger.nl/ 

In de volgende nieuwsbrief van de Doopsgezinde Geloofsopbouw en Solidariteit kunt u een verslag lezen over dit bezoek aan Tanzania van de hand van ds. Christien Duhoux-Rueb. Heeft u zich nog niet aangemeld voor deze nieuwsbrief? Doet u dat dan nog via de website https://stichtingdgs.nl/

Dit bezoek is een vervolg op het diaconaal project van de DG Dordrecht in de periode 2019-2022. Later hebben ook de SG Rotterdam en de Doopsgezinde Zending (nu dus Doopsgezinde Geloofsopbouw en Solidariteit) geld bijeen gebracht voor de theologische opleiding van Tanzaniaanse Doopsgezinde vrouwen.