Mooie Ringdag in Ouddorp

Mooie Ringdag in Ouddorp. Wat hebben we zondag 28 januari kunnen genieten van de Ringdag die in verband met 400 jaar Doopsgezinde gemeente Ouddorp dit jaar in Ouddorp werd gehouden! 120 doopsgezinden uit de verschillende gemeenten van de Ring ZuidWest Nederland namen deel. Het was een perfect verzorgde dag.

We werden ontvangen met koffie en allerlei lekkere koek. Daarna was het inzingen het het koor voor de dienst begon. De dienst was voorbereid door ds. Marijn Vermet samen met een aantal leden uit DG Ouddorp. Het thema was ‘Geloven beweegt ons’. Dat was niet alleen letterlijk – we werden met het kinderlied in beweging gezet (en later op de dag in beweging langs het strand). Ds Marijn Vermet zette in de preek vrijheid en delen naast elkaar. Dat wringt. Niet alleen tussen mensen onderling, maar ook tussen mens en dier, mens en natuur. Een oproep om zorgvuldig om te gaan met de ons toevertrouwde aarde.

Download de orde van dienst hier.

Na de dienst was er een uitstekend verzorgde maaltijd met soep en uiteraard Mennobrood. Daarna waren er vijf workshops: workshop voor kinderen, wandelen langs de noordzee, Dopers graan, 400 jaar geschiedenis van DG Ouddorp en de verhalentafel.

Gerrit Jan Romeijn vertelde namens DG Wereldwerk over het zendingsproject in de Oekraïne, waarvoor ook gecollecteerd werd. We sloten af met dankwoorden aan de organisatie, met gebed en met het zingen van Ik voel de winden Gods.

In 2025 wordt de Ringdag georganiseerd door DG Rotterdam.

De foto’s van deze Mooie Ringdag in Ouddorp werden gemaakt door Hermine Dekkers, Walter Wagenaar,

De groepsfoto is gemaakt door