Algemene ledenvergadering RZWN 2023

Pak de agenda er maar bij en noteer al vast, zodat je je er lang op kunt verheugen: op 22 april is de Algemene Leden Vergadering van de Ring Zuid West Nederland. Dit jaar is Goes aan de beurt voor de organisatie en dus trekken we allemaal naar het Zeeuwse om een aantal zaken door te nemen zoals het goedkeuren van de financiële stukken, een verslag van ‘onze’ leden in de landelijke ledenraad, een rondje wel en wee, maar hopelijk kunnen we ook een nieuw bestuurslid voor de Ring en een nieuw lid voor de ledenraad voorstellen die we – na stemming natuurlijk – mogen verwelkomen. In beide gevallen is de zittingstermijn om van zowel de voorzitter als een van onze leden in de ledenraad.

We zoeken dus twee mensen die stokjes overnemen en zich willen inzetten voor ‘de goede zaak’. Het kost tijd – maar het is geen dagvullende bezigheid. De ledenraad vergadert drie keer per jaar – maar er zijn natuurlijk stukken die gelezen moeten worden en er is reistijd om op de vergadering te kunnen verschijnen.

De ring vergadert twee keer per jaar als bestuur en dan is er nog de ALV. De Ringdag wordt door het bestuur in overleg aan een gemeente toegewezen, die de dag vervolgens organiseert. Het is wel de bedoeling dat de bestuursleden op de Ringdag acte de présence geven, maar het is geen verplichting. Kortom: het kost wat tijd, er zit wat werk aan, maar het is vooral ook leuk, boeiend en inspirerend, dus dat weegt er behoorlijk tegenop!

22 april in Goes: het ‘voorprogramma is nog niet helemaal rond, maar noteer de datum vast’, want het wordt in ieder geval de moeite waard. Elke gemeente heeft één stem als er iets te stemmen valt, maar verder zijn alle leden welkom en is ieders aanwezigheid een bron van vreugde. Nadere informatie volgt.

Christien Duhoux-Rueb

Voorzitter RZWN