Kom naar de ALV in het gastvrije Goes

Algemene Leden Vergadering Ring ZuidWest Nederland – ALV RZWN

Daar is-t-ie weer, de ALV, en wel op 22 april in het gastvrije Goes. Van elke gemeente wordt een afgevaardigde verwacht die stemrecht heeft, maar iedereen is welkom.

’s Morgens is er een inhoudelijk programma en we zijn blij dat Sophia Mons wil komen om te vertellen over haar ervaringen op het Doopsgezind Wereld congres dat vorige zomer in Indonesie plaats vond. Ze was de jongeren afgevaardigde en juist dat maakt haar verhaal zo boeiend. Wie kwam ze tegen, hoe vergaat het jongeren in doperse gemeenten overal ter wereld? Wat betekent het om deel te zijn van een wereldwijde gemeente, ook voor ons? Hoe vinden we elkaar en wat kunnen we van elkaar leren? In veel landen in Afrika en Zuid Amerika met name, groeien de doopsgezinde gemeenten sterkt en is de gemiddelde leeftijd onder de dertig. Wat betekent dat voor ons? Vragen, vragen, vragen – en we kunnen ze allemaal stellen aan Sophia die meeneemt naar het congres en verder naar de toekomst.

Na haar verhaal en het gesprek dat erbij hoort, lunchen we samen en ’s middags vergaderen we, waarbij ook iedereen welkom is, maar niet iedereen stemrecht heeft.

We krijgen een update uit de ledenraad door onze leden-vertegenwoordigers en we horen over het predikantenconvent. Natuurlijk komen de financiën voorbij en kunnen we die met kritische blik bekijken (voor degenen die geen problemen hebben met cijfers, zoals ik, maar gezond verstand is ook niet weg). En we mogen stemmen of de Ring wordt uitgebreid met de gemeente Eindhoven, over opvolging van de voorzitter en een lid van de ledenraad – tenminste als er kandidaten zijn. Kortom, er is veel te doen waarbij jullie inbreng gewenst en soms dus noodzakelijk is. Iedereen is duswelkom voor de hele dag of een deel ervan, maar in verband met de catering (lunch) moet je je wel even aanmelden. Dat kan bij de secretaris van de Ring, Kees Koomen (secretaris@ringzuidwest.doopsgezind.nl) Tot de 22ste bij de ALV in Goes dus!

Christien Duhoux-Rueb

Voorzitter RZWN