Maandelijkse wake bij het uitzetcentrum van Zestienhoven.

Een aantal leden van de Doopsgezinde Gemeente Rotterdam neemt deel aan de maandelijkse wake bij het detentiecentrum in Rotterdam.

Valt er iets te vieren?

Op 7 Mei komen we voor de 200ste keer bij elkaar. Een reden voor een feestje misschien? Maar nee dat feest zouden we moeten vieren op de koude en vaak winderige parkeerplaats voor het uitzetcentrum van Zestienhoven.

De ‘feestmuziek’ is het lawaaiig opstijgen en dalen van de Politie- en Traumahelikopters die de verstaanbaarheid van de sprekers bemoeilijken. En toch komen we. Een aantal van ons al voor de 200ste keer!

Verdrietig om het feit dat in dat gebouw nog steeds mensen opgesloten zitten omdat ze in ons land niet welkom zijn en het ’thuis’-land niet langer gewenst of beschikbaar is. Want zeg nou zelf “wie wil in angst of op puinhopen leven?”

Trots en toch ook een beetje blij dat er volhouders zijn die zoveel keren aan die ‘ongewenste mensen’ tonen dat we het met hun opsluiting niet eens zijn. Ja zij weten van de bezoekersgroep dat wij er zijn.

7 Mei, twee dagen na het vieren van onze bevrijding. Aan het slot van iedere wake zingen we “we shall all be free“. Als we dat toch eens zouden bereiken dat zou echt een feest zijn.

U bent welkom iedere eerste zondag van de maand van 16.00 tot ongeveer 17.00 uur.

Truida Lokhorst

Voor info 0180317728 0f wetlokni@xs4all.nl

Aanstaande zondag dus voor de 200ste keer.