16 november Thema avond DG Goes

Thema-avond donderdag 16 november “Vrede-Sjaloom-Salaam”

Meer dan ooit is het spreken over en het leven van vrede nodig! Onafhankelijk van het feit wie het gelijk aan zijn of haar zijde heeft of meent te hebben.

De Doperse traditie heeft zich al eeuwenlang ingezet om vrede op een geweldloze manier te kunnen bereiken en te leven.

Daarom organiseren we juist in deze tijd op 16 november een avond rond de drie monotheïstische godsdiensten. Zij hebben als gemeenschappelijke aartsvader en aartsmoeder Abraham en Sara!

Er zal muziek klinken uit de christelijke traditie, iemand zal uit de Koran reciteren en Hebreeuwse woorden zijn te horen uit de Joodse traditie.

Dit wordt afgewisseld met poëtische teksten die in de loop van de eeuwen door de verschillende godsdiensten zijn ontstaan.

Verder zal er een vertelling zijn van de Parabel van de Ring, geschreven door de Duitse schrijver, dichter en filosoof G.E. Lessing (1703-1777) in zijn literaire werk ‘Nathan de Wijze’.

Vrede-Sjaloom-Salaam: er is geen weg naar vrede, vrede is de weg!


We willen iedereen van harte uitnodigen bij deze avond aanwezig te zijn. Zodat we laten zien dat we bereid zijn om te luisteren naar de schoonheid van elkaars tradities in plaats van elkaar te bevechten op de verschillen.

De avond zal geleid worden door ds. Leuny de Kam

Donderdag 16 november 2023 om 19.30 uur. Graag een vrijwillige bijdrage om met elkaar in een warme kerk te kunnen zitten!

Lange Noordstraat 62, Middelburg, www.dgwalcheren.nl