Na het laatste woord het eerste dan maar: van de nieuwe voorzitter!
Christien vroeg mij wat mij bewogen heeft deze rol op mij te nemen. Ja, hoe ging dat? Wat waren mijn gedachten?
Ik weet nog dat ik dacht: het kan toch niet zo zijn, dat de Ring zichzelf moet opheffen, omdat ze geen volwaardig bestuur meer kan vormen.
Het ringbestuur heeft, in mijn voorstelling, toch een belangrijke functie: contacten tussen de gemeenten bevorderen, zodat ze van elkaar kunnen leren, ideeen kunnen uitwisselen, kunnen samenwerken waar mogelijk en elkaar kunnen bijstaan. Wellicht kan het bestuur zelf ook zonodig een handreiking bieden, een idee lanceren, een plan ’droppen’.

Verder gedacht: heb ik ruimte voor deze taak? Ik ben immers ook actief in Doopsgezind Rotterdam en vrije tijd is me ook zeer lief …. moet ik de gok wel wagen ….. er werd mij verzekerd dat het echt niet veel tijd hoeft te kosten. Mmm ….. het besef dat ik mij liet verleiden. Want waar zeg ik allemaal ja tegen? Wat zijn de taken van het ringbestuur precies? Heb ik daar wel een goed beeld van? En dan mijn persoonlijke uitdaging: kan ik delegeren leren ….

Per slot van rekening – dat waren mijn laatste gedachten – : we vormen toch samen een bestuur. We vormen toch – alle gemeenten van Zuid West Nederland – samen de Ring! Ik ben een van de vele radertjes in dat geheel. Niet meer en niet minder.

Daar hoort voor de rol die ik daarin opneem een optimistische, vooruitkijkende en bemoedigende blik bij, in de woorden van Pipi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan!”

Margreet Eberwijn-Verveld

P.S. Ik verwelkom u allen graag namens het ringbestuur op onze Ringdag 19 januari in Rotterdam !