Reactie DG Ouddorp

Als Doopsgezinde gemeente Ouddorp hebben we als uitgangspunt dat de Bijbel de norm is waar we altijd alles aan willen, kunnen en moeten toetsen.

We willen de kerk, het gebouw, de komende 5 -10 jaar vaker openstellen. Meer multicultureel en functioneel en dagelijks geopend. Te denken valt bijvoorbeeld aan: een bibliotheek, kinderopvang, spelletjes, muziekmogelijkheden, workshops. Zowel voor de gemeente zelf (met meer gemeenteactiviteiten en zeker voor onderwijs, kinderclub op woensdagmiddag), maar ook naar buiten toe. Dit alles met als uitgangspunt: Met respect en tot eer van Gods naam.

Hoe willen we de financiƫn de komende 5 jaar inrichten: Er is in het verleden nooit om geld gevraagd. Want God voorziet en dat mogen en willen we nog steeds geloven. Denk aan de 5 broden en 2 vissen. We gaan wel meer kijken naar uitgaven waarop bezuinigd kan worden. Zoals gezegd: God voorziet waarbij de gemeente ook verantwoordelijkheid heeft m.b.t. financiƫn.

De kerkenraad wil meer betrokkenheid vanuit de Gemeente. Hiermee is een goede samenwerking met taakgroepen belangrijk. Er dient ook meer verantwoordelijkheid bij de taakgroepen/leiders te worden gelegd, waardoor de Kerkenraad zich meer kan bezighouden met geestelijke aspecten en visie en beleid